Tomas Limpan Lindberg
Storis och Limpan, Draupner, Fomp


Limpan är en av dom som etablerat sig som strängmultinstrumentalist i Sverige, då han spelar både diverse gitarrer samr mandola, bouzouki och Cittern. Tillsammans med sin läromästare Roger Tallroth är han en av dom som bäst behärskar att spela 12-strägad gitarr i stämmningen DADADA. Han har spelat med dom flesta inom folkmusikeliten, och är eller har varit med i otaliga konstellationer, däribland Nordman, Draupner, Fomp, Storis och Limpan Band, Kapten Bölja m.m. Man kan även höra hans strängaspel i ett stort antal Bregott-reklamer. Har nu senast varit aktuell i diverse olika sammanhang däribland melodifestivalen som en del av Joacim Cans Band, samt gästartist till rockarna i Sator.


Limpan och jag träffades första gången på en spelmansstämma och han fick då prova en av mina Citterns. Ganska omedelbart så förälskade han sig i instrumentet och bestämde sig för att det skulle bli hans eget. I Limpans Cittern satte jag även i K&K PowerMix Pure XT, som på ett mycket naturtroget sätt återger instrumentet  klang och ton.

Ett par år senare så bestämde han sig för att det även var dags att skaffa ny 12-strängad gitarr byggd för DADADA stämning. Han ville ha en gitarr som var bra på "allt". Klar och tydlig, mycket bas, jämn över hela registret, inte skulle "dö" när man satte capo på 9:e band osv. Han ville även ha sitt namn inlagt i pärlemor på greppbrädan. Gitarren fick namnet Nordwall 12-strängad gitarr modell jumbo. Även i gitarren sattes ett K&K PowerMix Pure XT 12-string in som mick.