Göran Wennerbrandt
Tiny Island, Esbjörn Hazelius band

Göran Wennerbrandt är en välkänd gitarrist bl.a. efter att ha spelat in ett antal skivor med Erik Bibb, men också för sin ledande roll i bandet Tiny Island, vars skiva av många anses vara bland det bästa som överhuvudtaget gjorts inom den akustiska genren. Göran är en multi-instrumentalist som spelar på det flesta instrument med strängar på, såsom gitarr, weissenborn, slideguitars, mandolin m.m.

Göran kom till mig med en tydlig vision om ett instrument som skulle uppfylla hans dröm om en liten lättspelad 12-strängad gitarr, med karaktären av en bouzouki/mindre gitarr. Ett instrument med en lättdriven tydlig klar ton, bra sustain, men ändå med tryck i mellanregister och bas, utan att vara så  trög och bullrig som en "jumbo-12:a" kan vara.
Han ville också att instrumentet skulle byggas i tydlig "prewar"-anda, med slotted headstock, pärlemor inlägg i rosett, men ändå inte alltför "överutsmyckat". Tillsammans inlede vi en "kreativ process" som utmynade i ett färdig instrument som döptes till: Nordwall 12-string Consert signatur Tiny Island.