Bygg din egen gitarr!
Nu har du möjlighet att gå kurs hos Nordwall Instrument.

Det finns många "bygg din egen gitarr"-kurser i Sverige, men endast ett fåtal som leds av professionella byggare som verkligen vet vad dom pratar om. För att kunna lära ut instrumentbygge på ett bra sätt krävs en lärare med en gedigen utbildning i ämnet, men framförrallt många års erfarenhet av byggande på professionell nivå.
Med över 10 år i yrket, mer än 100 stycken färdigställda instrumentbyggen, samt drygt 5000 repartioner bakom sig, så räknas Mats Nordwall idag som en av Sveriges mest erfarna byggare.

Från och med 2015 erbjuds kurser i instrumentbygge i min verkstad på Ingmarsö. Kursen är 3 veckor lång (inklusive helger) på heltid, och det finns endast två platser per kurs av utrymmesskäl. I kursavgiften ingår även boende i våran gäststuga (som du delar ihop med den andra kursdeltagaren) som ligger endast några meter från verkstan, med tillgång till kök, dush och toalett, TV och Wifi. Fint läge med en härlig sjöutsikt och  75 m till strand och brygga.
Mer info om stugan finns här: hyrastugaingmarso.wordpress.com

Du har möjlighet att välja på alla standardmodeller som ingår i mitt sortiment (kolla under Instrument), och du tillverkar ditt instrument enligt samma process som alla Nordwall instrument görs, dvs från råmaterial till färdigt instrument. Du sätter alltså inte ihop en färdig byggsats, utan gör alla moment på riktigt. För att spara tid så lackas instrumentet  med ett fåtal lager matt lack. Detta räcker dock utmärkt fär att skydda instrumentet. Ljudmässigt låter gitarren precis lika bra, om inte bättre, med denna typ av lackering. Allt material som behövs till instrumentet ingår i kursavgiften (standardmaterial, speciella tillval kan i vissa fall göras mot extra kostnad).

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen mer än ett starkt intresse för musik och hantverk samt att man är beredd att jobba hårt och intensivt under 3 veckor. Jag finns hela tiden till hands och instruerar varje moment, svarar på frågor om gitarrbyggeri och annat, samt hjälper till med byggandet om så behövs. Kursen är planerad så att varje dag innehåller ett antal byggmoment som ska bli klara tills nästa dag. Kursdeltagarna jobbar mestadels individuellt med sitt instrument, men man får även hjälpa till och assistera varandra vid speciella moment. Får man sen tid över så finns det goda möjligheter till aktiviteter på ön.

Kursavgiften är 30.000:-
I samband med anmälan betalar man en anmälningsavgift på 5000:- (återbetalas ej) och resterande summa skall vara betald innan kurstart.

Datum för kurser är:

2020:
Ev en kurs på hösten om intresse finns.


För frågor och anmälan, skicka ett mail till:
info@nordwallinstrument.com