Alla instrument säljs på beställning (i enstaka fall finns även vissa demo-instrument till försäljning). Priserna på hemsidan anger standardutförande, men har du önskemål om egna tillval, specialdesign, tillbehör mm så går det att ordna mot ett pristillägg, kontakta då Nordwall Instrument för att få ett exakt prisförslag.

Vid beställning så skrivs först en beställningsorder där alla instrumentets specifikationer samt leveranstid och pris finns med, och därefter betalar man in en handpenning på 5000 kr (50% av hela köpesumman vid specialbeställning). När handpenningen är betald så är själva beställningen gjord och köplats samt pris säkrat.
Den resterande summan betalas till Nordwall Instrument i samband med leveransen (10-dagars faktura kan i vissa fall ordnas enligt överenskommelse).
Betald handpenning återbetalas ej även om köpet inte fullföljs.

Levernastiden är från 3-4 månader och uppåt, beronde på hur många beställningar som ligger före i kö. För närvarande är väntetiden ca 1 år.

Nordwall Instrument lämnar livstid garanti till första ägaren av instrumentet. Garantin täcker inte skador som uppkommit av dålig skötsel eller våld mot instrumentet (exempelvis torrspricker som uppstått pga att luftfuktare i instrumentet inte har använts). Garantin innebär att Nordwall Instrument kostnadsfritt reparerar skador på instrumentet, dock ansvarar kunden själv för fraktkostnad eller transport till och från Nordwalls verkstad på Ingmarsö, samt övriga materialkostnader t.e.x för nya strängar mm (inbyte mot nytt instrument förekommer inte).