Anders Lundin
Anders Lundin

Anders Lundin är för många mest känd som programledare för Allsång på Skansen, Robinsson, Bullen m.m. Men vad kanske inte alla vet är att Anders även är en duktig gitarrist och kompositör. Han har tillsamman med Lars In de Betou spelat in två skivor med barnvisor där han stått för textförfattandet. Våren  -09 kom så hans första skiva med helt eget material. "Buckliga ord  knyckliga låtar" heter den.


Anders kom till mig med en önskan om en gitarr som kunde ersätta den han tidigre haft på lån. En liten kropp med 12-bands infästning. Klar och tydlig ton med mycket mellanregister sustain. Inte för vass diskant eller mullrig bas. Inte heller för mycket onödigt "plingpling" utan hellre mer stilrent och smakfullt, såsom ett rosett med endast en ring i jakaranda, enkelt med snyggt.


För att gitarren skulle kännas riktigt personlig bestämde vi även att hans favoritdjur, lemuren, skulle fällas in i pärlemor i greppbrädan. För mig var det ett mycket roligt och inspirerande arbete att helt för hand såga  och putsa fram denna lilla lemur ur en bit pärlemor , och både jag och Anders blev mycket nöjda med det färdiga resultatet när lemuren väl var på plats i greppbrädan. Således bestämde jag mig för att kalla gitarrmodellen för "Nordwall Lemur".